Karen van @wijbouwen bouwde haar eigen huis

Karen en haar vriend Nicky begonnen 2 jaar geleden aan de bouw van hun eigen huis! Van kavel tot en met de interieurstyling zijn zij de uitdaging aangegaan. Wij gingen langs om het eindresultaat te bewonderen.

Drie nachten in het gemeentehuis voor 1000 nachten in een droomhuis


Toen bekend werd dat er een aantal kavels in Hellendoorn beschikbaar kwamen voor de verkoop had het stel meteen interesse. Karen’s en Nicky’s roots liggen in Hellendoorn en dat is de plek waar zij graag hun eigen droomhuis wilden bouwen. Na drie nachten in het gemeentehuis te hebben geslapen, hebben ze een kavel kunnen bemachtigen… en wat voor één! Een prachtige locatie met heerlijk uitzicht over de weide. Maar het huis stond er nog niet. Met hulp van een aannemer binnen de familie en een hele hoop tijd, energie en zoektochten hebben Karen en haar vriend het project ‘Wij bouwen’ aangepakt. Het harde werken wordt beloond en het resultaat is jaloersmakend mooi… Een lichte, ruime woning, helemaal naar eigen smaak ingedeeld.

Regie in eigen handen


Tijdens het ontwerpen en bouwen van een huis moeten er enorm veel beslissingen gemaakt worden. Wat wordt de indeling van de keuken, en waar komen de aansluitingen? Voor welke vloer ga je, wil je vloerverwarming of radiatoren? De keuze is reuze en allesbepalend voor het gebruik van je woning. Vanuit de eethoek wilden ze graag naar buiten kunnen kijken. Een hoek die veel gebruikt wordt en daarom de ruimte mag krijgen. De woonkamer mocht wat knusheid uitstralen. Bij het bouwen van je eigen huis heb je alle regie in eigen handen, dat lag Karen wel. Voor elke ruimte in de woning maakte ze een Pinterest moodboard en via Instagram hield ze haar familie en vrienden op de hoogte onder @wijbouwen. Toen de basis stond is de zwangere Karen, van hun inmiddels zoontje Maas, met haar vriend in de woning getrokken.

Advies van een styliste


Toch voelde hun droomhuis nog verre weg van ‘af’. De begane grond was nog wit en kil. Voor haar verjaardag kreeg ze van Nicky een interieuradvies. Allebei gaven ze aan kleur te willen toevoegen. Met een mix van beide wensen wist de interieuradviseur een perfect plan voor te stellen. De witte muren in de leefkamer werden behangen, kleur kreeg plek in het interieur en een aantal stylingideeën worden binnenkort nog uitgewerkt. Karen houdt van de gezellige hoekjes in huis, die het interieur eigen maken. Het gezin geniet nu al ontzettend van de woning, maar echt ‘af’ noemen ze het nog niet.

Sommer in een knusse woonhoek


Karen koos voor By SIDDE bank Sommer, een comfortabele designbank die gemaakt lijkt te zijn voor de knusse huiskamer. ‘Een bank moet lekker zitten’ zegt Karen. Bank Sommer heeft een heerlijk zitcomfort om een avondje op de bank te hangen. Na een lichte twijfel voor de kleur Chinois Green werd het Silver Grey. ‘Dan kan ik blijven wisselen met woonaccessoires en heb ik de vrijheid om elke kleurtint toe te voegen in de afstyling van de zitkamer. Alles matcht met grijs.’ vertelt Karen. Haar favoriete merken zijn Hay en Ferm Living (kids), maar ook zeker in de woonwinkels, zoals Kwantum en IKEA vindt ze vaak leuke woondecoratie.

Marketing & het gezin


Naast haar passie voor het bouwen van hun eigen huis werkt Karen als online marketeer voor verschillende bedrijven om met bedachte marketingstrategieën en ideeën, passend bij de klant, aan de slag te gaan. Dit doet ze nu al zo’n 6 jaar met heel veel plezier. Buiten haar werkdagen brengt ze veel tijd door met haar zoontje Maas, die nu bijna 1,5 jaar oud is. Deze woning is voor het gezin een plek waar ze hun hele leven willen blijven wonen en oud willen worden, maar ze sluiten niet uit dat ze de uitdaging nog eens aangaan. Het proces van een eigen huis bouwen vond het stel supertof!

Nous vous aiderons avec plaisir.

Lundi - Jeudi: 9.00 - 17.00
Vendredi: 9.00 - 15.00

creditcard
paypal
klarnasliceit
bancontact
trustmark
Votre panier (0)
Montant total 0,00
Voir panier
Retourner au shop