We kijken binnen bij de zussen van @groen_stekje

Tanja en Alieke: twee zussen die samen een hart hebben voor @groen_stekje. Het begon met het delen van groene plantjes en is uitgebloeid tot een interieuraccount met Japanse en Scandinavische wooninspiratie.

Homedecoratie, vazen, woonaccessoires, interieurstyling, interieurHet verhaal achter @groen_stekje

Met tien minuten rijden staan de zussen bij elkaar op de stoep. Alieke woont samen met haar man in Putten en Tanja woont in Ermelo. Dagelijks lopen ze dan ook de deur bij elkaar plat en raken ze nooit verveeldDrie jaar geleden startte Tanja het Instagram account @groen_stekje, waarin ze haar liefde voor planten deelde. Later mengde Alieke zich ook in het proces en zo werd het een hobby van beide. Inmiddels is het account gegroeid en maken ze alle interieurfoto’s in het nieuwbouwhuis van Alieke en haar man. Daar hebben ze de ruimte en vrijheid om het één en ander te veranderen. Alieke doet de styling & fotografie en Tanja schrijft inspirerende teksten en blogs. Zo vullen ze elkaar perfect aan. De zussen willen zich volledig focussen op interieurinspiratie en laten zichzelf daarom bewust niet in beeld zien. Hun visie en dromen zijn hetzelfde en zo hopen ze in de toekomst nog meer energie te steken in hun gezamenlijke hobby.

plattegrond, binnenkijker, interieur, BySIDDE, banken, interieurstyling, interieuradvies, wooninspiratieJapans en planten

Hun interieurstijl omschrijven ze als Japandi, omdat er veel natuurlijke materialen terugkomen in het interieur en de rust en ruimte centraal staat. Een opgeruimd huis is vooral voor Alieke een must. Ze is dol op vaasjes en, volgens Tanja, ontzettend goed in de styling van de decoratie. Zo hielp ze laatst haar moeder nog met het veranderen van haar woonkamer en ook thuis verandert ze regelmatig haar kleine woonaccessoiresTanja is de plantenfanaat en fan van de grote strelitzia in de hoek van de kamer. Haar eigen huis heeft dan ook meer een botanische uitstralingZe kent haar planten bij naam en verzorgt ze elke dag. Beide vinden ze het belangrijk dat de woonkamer warmte uitstraalt.

woonkamer, hoekbank, Scandinavisch design, binnenkijker, pasteltinten.

Bank Nord in Beach Sandy  

Beide zijn ontzettend enthousiast over het design en comfort van hoekbank Nord. De kleur Beach Sandy is een mooie, lichte grijze kleur met een warme gloed. ‘Een hele fijne kleur om mee te matchen’ zo zegt Alieke. De bank heeft een vaste rug, geen losse kussens, waardoor de bank een moderne en strakke look & feel heeft. Alieke kwam By SIDDE op social media tijdens een zoektocht naar een hippe bank tegen. Met het zien van de Scandinavische designbanken was ze meteen fan. Na eerst de stofstalen van bank Sommer en Nord te hebben aangevraagd en een bezoekje te hebben gebracht aan de studio was de keuze makkelijk gemaakt.

Liefde voor de Veluwe  

De twee genieten enorm van het wonen op de Veluwe. De natuur met het bos is dichtbij om te kunnen ontspannen en om helemaal tot rust te komen. De grote steden trekt hun beide niet. Hoewel Alieke in een woonwijk woont met een groen uitzicht, mag het van haar nog rustiger. Op het platteland wonen zou voor beide een droom zijn. Het gezellige seizoen met de donkere avonden komen eraan, dan genieten ze allebei van een heerlijk vegetarische/vegan maaltijd bij de haard.

Duurzaam plannen

Grote veranderingen staan nog in het vooruitzicht, zoals het vervangen van de vloer, keukenfronten en het keukenblad. Alieke is geduldig en wacht tot het moment daar is. Ze overweegt haar keuzes, zonder zomaar aan de slag te gaan. Op deze manier wil ze met een duurzame gedachte met interieur bezig zijn. Je raakt minder snel uitgekeken op je keuzes en kan voor tijdloos kiezen. Groen_stekje mag blijven groeien en de dames hebben ooit nog de wens om het interieur account uit te breiden met een interieurwebshop. Voor nu kunnen ze hier hun creativiteit in kwijt naast hun huidige werk.

 

 

 

Nous vous aiderons avec plaisir.

Lundi - Jeudi: 9.00 - 17.00
Vendredi: 9.00 - 15.00

creditcard
paypal
klarnasliceit
bancontact
trustmark
Votre panier (0)
Montant total 0,00
Voir panier
Retourner au shop